A.G.F.R. urmareste:
– cunoasterea de catre toti membrii sai a problemelor privind producerea si utilizarea frigului artificial in diferite domenii de activitate, atat in tara cat si pe plan international;
– fundamentarea directiilor de dezvoltare a producerii si utilizarii frigului artificial in diferite domenii de activitate economico-sociala din tara;
– sustinerea dezvoltarii invatamantului de profil la toate nivelurile, precum si a reactualizarii cunostintelor de specialitate a frigotehnistilor din tara.
– pregatirea teoretica si practica a personalului de profil, precum si verificarea insusirii cunostintelor de catre acest personal, in scopul asigurarii respectarii standardelor de calitate si siguranta in activitatea de proiectare, montaj si exploatare a instalatiilor frigorifice, de aer conditionat (A/C) si de pompe de caldura(P/C).
– demararea activitatii de certificare provizorie a societatilor si personalului, in baza Notificarii Ministerului Mediului Nr. 17694/ss/29.12.2008 catre Comisia Europeana, precum si a Ordinului Ministrului Mediului Nr. 756/2011.